Kopūstainiai (balandėliai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kopūstainiai (balandėliai)


INGREDIENTAI:

1 didelės kopūsto gūžės,
1 šaukšto taukų,
2 šaukštų pomidorų padažo,
pusės stiklinės miltų,
pusės stiklinės grietinės.

Į d a r a m s:
500 g mėsos, grybų, varškės, kruopų ar daržovių (pasirinktinai),
sultinio.


GAMINIMAS:

Kopūsto gūžę, išpjovę kopūstkotį, apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų lapai. Išimtą iš vandens suardykite atskirais lapais, o storesnes jų dalis apipjaustykite. Ant kiekvieno kopūstlapio uždėkite paruošto įdaro, užlenkite šonus ir suvyniokite ritinį.

Taip paruoštus vyniotinius apibarstykite miltais, apkepkite taukuose, sudėkite į puodą, užpilkite sultinio ar karšto vandens, pridėkite pomidorų tyrės ir 30-40 min. troškinkite. Baigdami troškinti, pridėkite grietinės. Balandėlius galima gaminti su mėsos, grybų, daržovių, varškės ar kruopų įdarais.

Mėsos įdaras: 500 g jautienos, 0,5 stiklinės ryžių, 1 svogūnas, 1 šaukštas taukų,druskos, pipirų. Maltą mėsą atskieskite sultiniu, kad masė būtų minkštesnė, pridėkite apvirtų ryžių (galima dėti ir nevirtus), svieste paspirginto svogūno, druskos, maltų pipirų ir viską išmaišykite. Vietoj žalios mėsos galima imti virtos, o vietoj ryžių-miežinių, perlinių, kvietinių kruopų ar džiūvėsėlių.

Daržovių įdaras: 5 morkos, 3 svogūnai, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės ryžių, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, druskos. Nuvalytas daržoves susmulkinkite, paspirginkite svieste, pabarstykite miltais, druska, įpilkite truputį sultinio ir patroškinkite. Atvėsinkite, pridėkite pusiau apvirtų ryžių, kiaušinį ir išmaišykite.

Kruopų įdaras: 1 stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 1 šaukštas taukų ar 70 g lašinių, 1 svogūnas, druskos, 50-70 g rūkyto kumpio. Išvirkite birią miežinių kruopų košę, įdėkite druskos, paspirgintų lašinukų. Juos pakepkite kartu su virtais susmulkintais grybais, svogūnais ir pjaustytu rūkytu kumpiu.

Varškės įdaras: 500 g varškės, 0,5 stiklinės ryžių, 1 šaukštas sviesto, 0,5 stiklinės grietinės, 1 kiaušinis, druskos, truputis cukraus. Išvirkite birią ryžių košę, pridėkite ištrintos varškės, kiaušinį, druskos, grietinės, truputį cukraus, išmaišykite ir įdarykite balandėlius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668