Paprasti žagarėliai (I receptas) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paprasti žagarėliai (I receptas)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

25-50 g miltinio cukraus,
25 g sviesto,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai rūgščios grietinės,
1 šaukštas spirito,
300 g miltų.

GAMINIMAS:

Viską, kas nurodyta recepte, reikia suminkyti ir kočėlu mušti tešlą, lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelių. Paskui atšaldyti, kad tešla sustingtų. Prieš verdant iškočioti 2 mm storio lakštais, ratuku išpjauti 10-15 cm ilgio, 2-3 cm pločio kaspinėlius, per vidurį įpjauti ir perverti kilputę.

Plačiame neaukštame inde užvirinkite taukus arba aliejų. Kad virti žagarėliai nesudegtų, į nukeltus nuo ugnies taukus įpilkite 1 šaukštą degtinės arba įmeskite porą riekelių žalios bulvės (taukai pradeda smarkiai virti). Kai nurimsta, taukus vėl statykite ant ugnies ir užvirinkite, nes žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus.

Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirškia, taukai yra tinkamo karštumo. Kai verdant paraus viena žagarėlių pusė, juos šakutėmis apverskite ir baikite virti. Išvirtus žagarėkius išgriebkite ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, paskui apdulkinkite miltiniu cukrumi su vanile.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668