Valgymo menas. Kaip valgyti?
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomi ikrai?


Nuo mažutės ikrų porcijos, siūlomos kaip garnyras arba lėkštės papuošimas, geriau iš karto atsisakyti. Ypatingo malonumo nepatirsite, o sąskaitą teks apmokėti gerokai didesnę.

Jei ikrai neišdėlioti porcijomis į lėkštes, o sudėti į indelį ikrams arba specialų sidabrinį servizo indą, iš ten imamas reikiamas jų kiekis ir dedama į lėkštę. Paimtų ikrų kiekis priklauso nuo sėdinčiųjų prie stalo skaičiaus ir ikrų indelio turinio.

Puikus ikrų valgymo būdas rekomenduojamas vienoje etiketo knygoje, žinomoje jau daug metų. Jo esmė: imamas nevisiškai iškepęs skrebutis ir aptepamas sviestu, o ant viršaus uždedama ikrų; paskui jis dorojamas desertine šakute ir desertiniu peiliu. Laikome tai mažiausiai ginčytinu pavyzdžiu, kaip gražiai valgyti ikrus. Jeigu yra garnyro (skrebučiai, blynai, plakta grietinėlė, citrinų sultys, svogūnai, smulkiai kapoti kiaušiniai), tuomet skrebučiai laužomi, o blynai pjaustomi tam tikro dydžio gabalėliais. Paskui ant jų specialiu peiliu uždedama ikrų, pašlakstoma citrinų sultimis, pasmeigiama šakute ir dantelių vidine dalimi pakabinama tiek garnyro, kad būtų patogu šakutę kelti prie burnos. Tai atrodo visai aristokratiškai, nors šiek tiek pasenę.

Geriausiems ikrams (biri šviesaus gintaro spalvos masė, beveik arba visai nesūdyta) visiškai nereikia kokių nors aromatinių priedų, kurie tik užgožtų jų natūralų skonį. Ikrus galima valgyti ir vienus perlamutriniu arba dramblio kaulo šaukšteliu (kraštutiniu atveju galima naudoti ir šaukštelį kiaušiniams) užgeriant šampanu.

Ikrai ir šampanas – klasikinis derinys. Jį galima pamatyti bet kuriame filme apie Džeimsą Bondą. Šį klasikinį ikrų ir šampano derinį jūs tikriausiai sugalvotumėte ir patys. Jei pageidaujate, ikrus galite pašlakstyti citrinų sultimis arba pabarstyti svogūnais. Ir jei kas nors užsakys taurelę degtinės kaip profilaktinę priemonę nuo baltyminio šoko arba blogo virškinimo, mes pritarsime, nes tas žmogus rūpinasi savo sveikata.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668