Burokėlių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių pyragas


INGREDIENTAI:

220 g miltų,
po šaukštelį kepimo miltelių ir
cinamono,
180 ml graikinių riešutų aliejaus,
220 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g tarkuotų žalių burokėlių,
1/2 citrinos sulčių,
po 70 g džiovintų spanguolių ir
graikinių riešutų,
2 šaukštai aguonų.

G l a j u i:
1/2 citrinos sulčių,
8 šaukštai cukraus pudros,
šaukštelis aguonų.


GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. Aliejų su cukrumi plakite plaktuvu dėdami po vieną trynį. Į šį mišinį sudėkite tarkuotus burokėlius, supilkite pusės citrinos sultis, suberkite aguonas, džiovintas spanguoles ir riešutus. Gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros paruoškite glajų, užpilkite ant pyrago, o jo viršų apibarstykite aguonomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668