220 g miltų,
po šaukštelį kepimo miltelių ir
cinamono,
180 ml graikinių riešutų aliejaus,
220 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g tarkuotų žalių burokėlių,
1/2 citrinos sulčių,
po 70 g džiovintų spanguolių ir
graikinių riešutų,
2 šaukštai aguonų.
G l a j u i:
1/2 citrinos sulčių,
8 šaukštai cukraus pudros,
šaukštelis aguonų.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. Aliejų su cukrumi plakite plaktuvu dėdami po vieną trynį. Į šį mišinį sudėkite tarkuotus burokėlius, supilkite pusės citrinos sultis, suberkite aguonas, džiovintas spanguoles ir riešutus. Gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite tešlą. Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros paruoškite glajų, užpilkite ant pyrago, o jo viršų apibarstykite aguonomis.