50 g minkšto sviesto,
2 kiaušiniai,
130 g cukraus,
0,5 stiklinės razinų,
300 g bulvių tarkių,
sutarkuota citrinos žievelė,
200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
citrinų sulčių,
cukraus pudros,
bruknių arba spanguolių papuošti.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite bulvių tarkius, citrinos žievelę, razinas ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą skardą ir kepkite 160 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 1 val.
Pyragą atvėsinkite kepimo formoje. Kelis šaukštelius citrinų sulčių sumaišykite su cukraus pudra ir taip paruoškite glajų. Šiuo glajumi papuoškite pyragą. Pabarstykite cukraus pudra ir įspauskite į glajų uogų.