Morkų pyragas su graikiniais riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų pyragas su graikiniais riešutais


INGREDIENTAI:

2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
po šaukštelį druskos ir
cinamono,
2 stiklinės cukraus,
1 1/4 stiklinės bekvapio aliejaus,
4 kiaušiniai,
3 stiklinės stambiai sutarkuotų morkų,
1 1/4 stiklinės graikinių riešutų,
1/2 stiklinės geltonųjų razinų,
šaukštelis imbiero arba 2 šaukštai labai smulkiai sutarkuotų šviežių imbierų.

K r e m u i:
115 g minkšto sviesto,
280 g tepamojo varškės sūrio,
3 stiklinės cukraus pudros,
1/4 šaukštelio druskos,
2 šaukšteliai vanilių ekstrakdo.


GAMINIMAS:

Persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į didelį dubenį suberkite cukrų, supilkite aliejų ir gerai išplakite. Po vieną muškite kiaušinius ir nuolat plakite. Suberkite su kepimo milteliais, druska ir cinamonu persijotus miltus. Gerai išmaišykite. Tada sudėkite tarkuotas morkas, truputį pasmulkintus riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišykite.

Kepimo formą (23x33x5 cm) gausiai patepkite sviestu, įklokite kepimo popierių ir jį taip pat ištepkite sviestu bei pabarstykite miltais. Tešlą sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Pyrago viršus turi tapti sodrios rudos spalvos, o vidurį galima patikrinti mediniu pagaliuku: pyragas neturi prie jo lipti.

Tuomet pyragą ištraukite iš orkaitės ir 15-20 minučių leiskite jam vėsti. Tada skardą apvožkite ant lygaus paviršiaus, nulupkite kepimo popierių ir vėl atsargiai apverskite. Kai pyragas visiškai atvės, paruoškite kremą: sviestą ir sūrį išsukite plaktuvu, suberkite cukraus pudrą, druską, vanilių ekstraktą ir viską gerai išmaišykite.

Kremas turi būti tepamos konsistencijos. Jeigu jis per tirštas, galima įpilti truputį grietinėlės, o jei per skystas-įberti šiek tiek cukraus pudros. Kremu aptepkite atvėsusio pyrago viršų ir šonus. Galima pyragą ruošti ir kaip tortą. Tuomet iškepusį pyragą perpjaukite į dvi dalis ir kremą tepkite tarp sluoksnių ir ant viršaus. Pabarstykite riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668