2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų,
125 g sviesto,
3 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
šaukštas kepimo miltelių,
po 0,5 šaukštelio imbiero ir
cinamono,
pakelis vanilinio cukraus,
maltų gvazdikėlių.
G l a j u i:
kiaušinio baltymas ir
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Morkas užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palaikykite 20 min. Sviestą su kiaušiniais, sukrėskite morkų masę ir nuolat maišydami suberkite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
Sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 220 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 30 min. Atvėsusį pyragą puoškite iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros paruoštu glajumi.