100 g sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
pusės šaukštelio kepimo miltelių,
50 ml grietinės,
300 g grūdų dribsnių,
100 g saulėgrąžų,
po 50 g sezamo,
kanapių sėklų ir
linų sėmenų,
100 g sutirštinto pieno su cukrumi.
GAMINIMAS:
Iš dalies dribsnių, sezamo sėklų, linų sėmenų, saulėgrąžų ir kondensuoto pieno sumaišykite masę pyragaičių papuošimui. Sviestą ištirpinkite, supilkite dribsnius, gerai išmaišykite ir palikite atvėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Kepimo miltelius išplakite su grietine, pilkite ant dribsnių, suberkite miltus, sudėkite kiaušinius ir viską išmaišykite.
Tada į masę supilkite saulėgrąžas, kanapių sėklas, linų sėmenis ir viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Formuokite pyragėlius ir kepkite 170 laipsniųtemperatūros apie 15-20 min. Baigiant kepti ant visų pyragėlių išdėliokite papuošimo masę ir dar kepkite 10-15 min.