3 stiklinių kubeliais pjaustyto moliūgo,
1,5 litro pieno,
1 šaukšto sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
druskos ir cukraus pagal skonį,
0,5 l vandens.
GAMINIMAS:
Moliūgą sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų) ir virkite, kol suminkštės. Išvirtą sutrinkite, supilkite pieną, įdėkite druskos, cukraus, sviesto ir pakaitinkite. Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkykite tešlą, padarykite smulkius kukulius (arba tešlą stambiai sutarkuokite).
Kukulius išvirkite pasūdytame vandenyje ir sudėkite į sriubą (galima pilti su visu vandeniu). Į moliūgų sriubą vietoj kukulių galima dėti skrylius arba bulves. Kukulius galima virti ir toje pačioje nebalintoje sriuboje.