1,5 kg lydekų, sterkų arba karšių,
2 riekelių pyrago,
1 stiklinės pieno,
2 svogūnų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto sviesto,
pipirų,
druskos.
S u l t i n i u i:
pusės burokėlio,
2 svogūnų,
3 morkų,
1 petražolės šaknies,
1 skiltelės česnako,
12 pipirų,
2 lauro lapelių,
druskos.
D r e b u č i a m s:
3 stiklinių žuvies sultinio,
15 g želatinos,
1 kiaušinio baltymo.
GAMINIMAS:
Iš kiekvieno žuvies gabalo, nesuplėšydami odos ir palikdami kaulą, išimkite nugaros mėsą. Ją sumalkite arba sukapokite kartu su piene išmirkytu pyragu ir smulkiai supjaustytais ir pakepintais svogūnais. Pridėkite žalių kiaušinių, druskos, pipirų, truputį sultinio, ir viską gerai išmaišykite.
Įdaru prikimškite kiekvieną žuvies gabalą (nugaros ir vidurių ertmes). Puodo dugną išklokite nevirtų burokėlių, morkų ir svogūnų griežinėliais, ant jų greta vienas kito dėkite įdarytus žuvies gabalus. Į puodą galite sudėti 2-3 žuvies sluoksnius, perskirdami juos daržovėmis.
Užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite prieskonių ir virkite ant silpnos ugnies 1,5-2 val. Atvėsinkite žuvies gabalus tame sultinyje, kuriame jie virė. Sudėkite į pailgą pusdubenį, papuoškite virtomis morkomis, užpilkite skaidriu živies sultiniu. Kai žuvies verdama daug, sultinys savaime sustingsta ir želatinos į jį dėti nebereikia.