1 antis (1,5 kg),
500 g makaronų,
8 džiovinti baravykai,
truputis druskos,
pipirų,
2 trinti gvazdikėliai,
2 laurų lapai,
2 kiaušinių tryniai,
1 stiklinė grietinės,
1 šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Antį įtrinkite druska, pipirais ir gvazdikėliais. Apie 200 g makaronų ir pusę grybų truputį apvirkite pasūdytame vandenyje. Apvirtus makaronus sumaišykite su susmulkintais grybais, įdėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų irį prikimškite antį. Užsiūkite ir virkite apie 2 val., įbėrę druskos bei įdėję laurų lapų.
Atskirai išvirkite likusius makaronus. Baigdami virti sudėkite likusius grybus. Susmulkintus grybus pakepkite su sviestu, įpilkite 1,5-2 stiklines anties sultinio, sudėkite grietinę ir užvirkite. Antį dėkite padėklo (arba lėkštės) viduryje, aplink sudėkite virtus makaronus, o ant jų užpilkite grybų padažą. Puoškite virtų morkų gėlytėmis ir žalumynais.