1,5 l vandens,
2-3 džiovinti grybai,
prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų, porų),
2 burokėliai,
0,25-0,5 l burokėlių rūgštymo,
druskos,
cukraus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštelis sviesto,
1/2 šaukšto miltų.
GAMINIMAS:
Iš grybų, prieskoninių daržovių ir vandens išvirkite sultinį. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba stambiai sutarkuokite ir sudėkite į keptuvę su sviestu, pakepinkite, įberkite miltų, cukraus, druskos, išmaišykite, įpilkite burokėlių rūgštymo arba acto ir troškinkite.
Kai burokėliai taps beveik minkšti, sudėkite šiaudeliais pjaustytus grybus, trintą česnaką ir dar patroškinkite. Po to viską sudėkite į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinkite. Į sriubą galima dėti virtų pjaustytų bulvių arba jas patiekti atskirai.