300 g jautienos kaulų,
1,5 l vandens,
100 g jautienos,
1 salieras,
1 petražolių šaknis,
1 morka,
50 g lieso kumpio,
50 g pieniškų dešrelių,
30 g džiovintų baravykų,
3 svogūnai,
1 šaukštas sviesto,
2 rauginti agurkai,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 laurų lapelis,
1 šaukštas kaparėlių,
10 alyvuogių,
2 šaukštai grietinės,
2 citrinos griežinėliai.
GAMINIMAS:
Iš kaulų, mėsos ir prieskoninių daržovių išvirkite sultinį. Jį nukoškite. Svogūnus ir grybus su pomidorų tyre ištroškinkite svieste. Jautieną, kumpį, dešreles, nuluptus agurkus bei alyvuoges supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Viską sudėkite į sultinį ir pavirkite 10-15 min. Įberkite aštrių prieskonių, jei reikia, pasūdykite. Užbalinkite grietine, pabarstykite krapų, įdėkite citrinos griežinėlių.