300 g ryžių,
250 g šaldytų jūrų gėrybių,
100 g vištienos,
4 skiltelių česnako,
1 svogūno,
2 pomidorų,
125 g šaldytų žirnelių,
po 1 šaukštelį rozmarinų ir
raudonėlių,
500 ml vištienos sultinio,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
kelių skiltelių citrinos,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Užvirkite sultinį. Suberkite atšildytas jūrų gėrybes ir kelias minutes pavirkite. Sultinį nukoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje iki skaidrumo. Sumeskite smulkintą vištieną.
Pomidorus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į keptuvę su svogūnais ir vištiena. Pakaitinkite, pamaišykite ir suberkite žirnelius. Kepkite apie 3 minutes. Išgriebkite, sudėkite į atskirą indą, o likusį skystį suberkite ryžius.
Kepkite, kol pasidarys permatomi, tada supilkite nuo jūrų gėrybių likusį sultinį, uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną su daržovėmis, jūrų gėrybes, pagardinkite druska , prieskoniais ir dar kaitinkite apie 8 minutes, kad išgaruotų skystis. Tiekite apšlakstykite citrinos sultimis.