Paelija su jūrų gėrybėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paelija su jūrų gėrybėmis


INGREDIENTAI:

300 g ryžių,
250 g šaldytų jūrų gėrybių,
100 g vištienos,
4 skiltelių česnako,
1 svogūno,
2 pomidorų,
125 g šaldytų žirnelių,
po 1 šaukštelį rozmarinų ir
raudonėlių,
500 ml vištienos sultinio,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
kelių skiltelių citrinos,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Užvirkite sultinį. Suberkite atšildytas jūrų gėrybes ir kelias minutes pavirkite. Sultinį nukoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje iki skaidrumo. Sumeskite smulkintą vištieną.

Pomidorus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į keptuvę su svogūnais ir vištiena. Pakaitinkite, pamaišykite ir suberkite žirnelius. Kepkite apie 3 minutes. Išgriebkite, sudėkite į atskirą indą, o likusį skystį suberkite ryžius.

Kepkite, kol pasidarys permatomi, tada supilkite nuo jūrų gėrybių likusį sultinį, uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną su daržovėmis, jūrų gėrybes, pagardinkite druska , prieskoniais ir dar kaitinkite apie 8 minutes, kad išgaruotų skystis. Tiekite apšlakstykite citrinos sultimis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668