200 g lakštinių makaronų,
200 g migdolų drožlių,
170 g mocarelos sūrio.
Varškės į d a r u i:
800 g varškės,
1 šaukštelio smulkintų kmynų,
1 šaukštelio kapotų šviesių bazilikų,
petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų-pagal skonį.
Pomidorų p a d a ž u i:
100 g sviesto,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 baklažanų,
800 g pomidorų padažo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų-pagal skonį.
GAMINIMAS:
Migdolų drožles suberkite į kepimo skardą ir 8 min. skrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iki vienalytės masės ištrinkite varškę su smulkintomis petražolėmis, kmynais ir bazilikais. Pasūdykite, įberkite pipirų. Pagaminkite pomidorų padažą. Svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnako skilteles.
Sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus baklažanus ir kepkite 10 min. Tada supilkite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir troškinkite 10 min. Į kepimo formą įdėkite makaronų lakštą, apliekite pomidorų padažu. Ant jo užtepkite varškės įdaro, apibarstykite skrudintomis migdolų drožlėmis ir vėl užpilkite padažo.
Ant viršaus klokite kitą makaronų lakštą, vėl užtepkite varškės, uždėkite riekelėmis pjaustytos mocarelos. ir t. t. Paviršių apipilkite likusiu padažu, išdėliokite likusias mocarelos riekeles ir apibarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.