1 žąsies arba anties,
druskos,
spanguolių uogienės arba trintų spanguolių.
Į d a r u i:
1 kg obuolių,
100 g žąsies ar anties taukų,
1 svogūno,
1 morkos,
8 pipirų žirneliai,
žiupsnelio cukraus.
GAMINIMAS:
Nuvalytą žąsį prikimškite obuolių, papilvę užsiūkite, kojas ir sparnelius suriškite, įdėkite į keptuvą arba skardą ir iškepkite karštoje orkaitėje, palaistykite kepsnio sultimis. Jei sulčių maža, įpilkite šiek tiek karšto vandens. Kad kepsnys neapdegtų, jį pridenkite riebalais išteptu popieriumi. Žąsis kepa 2-3 valandas, o antis šiek tiek trumpiau.
Keptą žąsį supjaustykite gabalais. Obuolius sudėkite į pusdubenio vidurį ir palaistykite taukais, kuriuose buvo kepama žąsis. Ant jų sudėkite supjaustytą žąsieną. Aplink apdėkite keptomis bulvėmis ar bulvių koše. Įdaryta žąsis patiekiama tik šilta. Žąsį galima iškepti neįdarytą, o obuolius iškepti atskirai. Kepsnį patiekiant, juos sudėkite šalia. Gardu su spanguolių arba bruknių uogiene.