Kepta žąsis arba antis įdaryta obuoliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta žąsis arba antis įdaryta obuoliais


INGREDIENTAI:

1 žąsies arba anties,
druskos,
spanguolių uogienės arba trintų spanguolių.

Į d a r u i:
1 kg obuolių,
100 g žąsies ar anties taukų,
1 svogūno,
1 morkos,
8 pipirų žirneliai,
žiupsnelio cukraus.


GAMINIMAS:

Nuvalytą žąsį prikimškite obuolių, papilvę užsiūkite, kojas ir sparnelius suriškite, įdėkite į keptuvą arba skardą ir iškepkite karštoje orkaitėje, palaistykite kepsnio sultimis. Jei sulčių maža, įpilkite šiek tiek karšto vandens. Kad kepsnys neapdegtų, jį pridenkite riebalais išteptu popieriumi. Žąsis kepa 2-3 valandas, o antis šiek tiek trumpiau.

Keptą žąsį supjaustykite gabalais. Obuolius sudėkite į pusdubenio vidurį ir palaistykite taukais, kuriuose buvo kepama žąsis. Ant jų sudėkite supjaustytą žąsieną. Aplink apdėkite keptomis bulvėmis ar bulvių koše. Įdaryta žąsis patiekiama tik šilta. Žąsį galima iškepti neįdarytą, o obuolius iškepti atskirai. Kepsnį patiekiant, juos sudėkite šalia. Gardu su spanguolių arba bruknių uogiene.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668