2,5 kg saldžiųjų paprikų.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
100 ml baltojo vyno acto,
70 g šviežio medaus,
250 ml vynuogių sėklų aliejaus,
šaukštas druskos,
2 česnakai.
GAMINIMAS:
Česnakus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų nulupkite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Į puodą supilkite vandenį, actą, vynuogių sėklų aliejų, sukrėskite medų, suberkite druską.
Statykite ant ugnies ir, kai užvirs, kaitinkite apie 10 minučių. Sudėkite smulkintas paprikas, išmaišykite ir virkite, kol jos kiek pašviesės. Išgriebus kiaurasamčiu, sukrėskite į sterilius stiklainius,įmeskite po kelias česnakų skilteles. Užpilkite verdančiu marinatu, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.