Karameliniai apelsinai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karameliniai apelsinai


INGREDIENTAI:

4 apelsinai,
150g miltinio cukraus,
300ml vandens,
pusė šaukštelio smulkiai supjaustytų imbierų,
sviesto skardai patepti,
grietinėlės papuošti,


GAMINIMAS:

1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę.
2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame.
3. Į skardą įdedame 4 šaukštus karamelės. Paliekame sustingti.
4. Į puodą įpilame 300ml vandens. Suberiame imbierus ir nustatome mažą kaitrą. Maišydami verdame, kol masė tampa panaši į sirupą.
5. Sudedame apelsinus. Pridengę verdame apie 5 minutes. Paliekame atvėsti sirupe.
6. Skardoje sustingusią karamelę sulaužome gabalėliais ir tiekiame su apelsinais. Papuošiame plakta grietinėle.

Pastabos:
cukrus greitai svyla, todėl jį kaitiname tik nustatę labai mažą kaitrą. Grietinėlę galima pagardinti šokolado gabalėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668