1 višta (supjaustyta į 8 dalis) arba 2 vištų ketvirčiai ir
1 vištos krūtinėlė su kaulu.
M a r i n a t u i:
100 ml raudonojo vy no acto,
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai medaus,
100 ml vandens,
3 česnako skiltelės,
1 šaukštelis garstyčių miltelių,
100 ml saldžios mėgstamos uogienės (aviečių, serbentų, bruknių, spanguolių).
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą. Į jį sudėkite vištieną ir marinuokite 6-8 val. Į greitpuodį įpilkite truputį aliejaus ir jame (atvirame puode) apkepkite vištienos gabalus. Tada supilkite marinatą ir greitpuodį sandariai uždarykite. Užkaiskite ant maksimaliai didelės ugnies.
Slėgis puode susidarys per kelias minutes. Kai vožtuvas ims šnypšti, ugnį iškart sumažinkite ir nuo to laiko virkite maždaug 14 min. Tada ugnį išjunkite, sumažinkite slėgį išleisdami garus. Kai garai išeis, saugiai atidarykite puodą. Vištieną išimkite, o iš likusio skysčio ir trupučio vandenyje išmaišytų miltų pagaminkite padažą. Patiekite su padažu ir ryžiais.