500 g bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos,
450 g konservuotų persikų arba abrikosų,
350 g grūdėtosios varškės,
50 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
30 g krakmolo,
2 kiaušinių,
100 g bruknių uogienės.
GAMINIMAS:
Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Persikus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti tarpų). Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir keturiais šaukštais persikų sirupo (iš skardinės). Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, supilkite varškės masę. Viršų apdėkite persikais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę-į viršų.
Persikų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15-20 minučių. Kai pyragas atvės, pabarstykite miltiniu cukrumi.