450 ml riebios grietinėlės,
70 g cukraus,
100 ml pieno,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukšto želatinos,
3 apelsinų,
1 pakelio (75 g) apelsinų želės,
200 g juodojo šokolado.
GAMINIMAS:
Per pusę perpjaukite apelsinus,išspauskite sultis, šaukšteliuišgramdykite apelsinų minkštimą. Želę ruoškite pagal nurodymus ant pakelio, tik su puse nurodyto kiekio vandens. Į kiek atvėsintą supilkite apelsinų sultis su minkštimu. Išpilstykite į indelius (apelsinų želė sudaro trečdalį deserto) ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Želatiną išbrinkinkite 4 šaukštuose šalto vandens. Grietinėlę ir pieną supilkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir statykite ant ugnies. Maišydami kaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo ugnies ir maišydami supilkite išbrinkusią želatiną-maišykite, kol ji visai ištirps.
Kiek atvėsinkite ir supilkite ant sustingusios apelsinų želės indeliuose. Statykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Peiliu pasidrožkite stambių šokolado drožlių ir užbarstykite ant sustingusios panakotos.