1,4 kg jautienos be kaulo.
P a d a ž u i:
2 svogūnų,
druskos,
pipirų,
500 ml raudonojo vyno,
500 ml jautienos sultinio,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuplautą, nusausintą, pipirais įtrintą mėsą iš abiejų pusių gerai apkepinkite aliejuje, įdėkite į kepimo indą ir kepkite 120 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug 1,5 val. Iškepusią mėsą uždenkite ir palaikykite benr 10 min. Padažas: smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite mėsai kepant susidariusiame skystyje, supilkite vyną ir pamažu virkite.
Kai liks maždaug 3 šaukštai, supilkite sultinį. Dar pavirinkite, kol liks tiks pusė. Perkoškite į kitą puodą, užvirinkite, pagardinkite druska, pipirais. Kepsnį patiekite su padažu. Garnyrui tinka žiediniai kopūstai, marinuoti pievagrybiai, bulvių kukuliai.