T e š l a i:
6 bulvių,
100 g rūkytos šoninės su lašinukais,
2 kiaušinių,
šiek tiek miltų tarkui sutirštinti,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
tarkuotų muskato riešutų.
Į d a r u i:
200 g varškės,
0,5 stiklinės grietinėlės,
2-3 šaukštų įvairių kapotų žalumynų,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
žiupsnelio uoginių paprikų miltelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į tarkį pridėkite smulkiai supjaustytos šoninės, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite prieskonius bei miltus. Sumaišykite netirštą, maždaug lietinių konsistencijos tešlą (miltų kiekis priklauso nuo bulvių rūšies).
Paruoškite įdarą: varškę sumaišykite su grietinėle. Jeigu bus per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno. Sudėkite prieskonius. Keptuvėje įkaitinus truputį aliejaus, iškepkite kuo plonesnius lietinius blynus. Juos aptepkite varškės įdaru ir susukite voleliu.