480 g šaltai rūkytos lašišos juostelių,
300 g minkšto sūrio "Philadelphia",
šviežiai maltų pipirų,
šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
1 citrinos,
1 ilgavaisio agurko.
GAMINIMAS:
Pailgą kepimo formą perliekite vandeniu ir išklokite plėvele taip, kad kraštai liktų kyšoti virš formos. Paskui formą išklokite lašišos juostelėmis, jų galai taip pat turi kyšoti virš formos. Likusią lašišą supjaustykite gabalėliais, sukrėskite į dubenį su sūriu ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Pagardinkite pipirais, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite. Agurką nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis juostelėmis (viduriuko su sėklomis nepjaustykite), nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.
Į formą sluoksniais dėkite sūrio masę ir agurkų juosteles. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio masės. Viršų užklokite lašišos juostelėmis, tada uždenkite plėvele, paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 12 val. Paštetą patiekite lėkštėje, papuoštą plonomis citrinos riekelėmis.