2 didelių morkų,
1 saliero šaknies,
250 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 kiaušinių,
1 kiaušinio baltymo,
3 šaukštų grietinės,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų,
žiupsnelio kvapiųjų pipirų,
maltų džiūvėsėlių,
saujelės sezamo sėklų,
žiupsnelio maltų muskatų.
GAMINIMAS:
Atskiruose puoduose išvirkite nedideliais gabalėliais supjaustytas morkas ir saliero šaknį. Žaliuosius žirnelius sukrėskite į verdantį vandenį, pavirkite 5 min., išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje, sudėkite į dubenį. Sukrėskite grietinę, įmuškite kiaušinį ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Morkas sutrinkite elektriniu trintuvu, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Salierus sutrinkite elektriniu trintuvu, sukrėskite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maltais muskatais.
Pailgą kepimo formą patepkite riebalais, pabarstykite sezamo sėklomis ir sukrėskite salierų masę. Išlyginkite paviršių, tada sluoksniais dėkite morkų ir žaliųjų žirnelių masę. Formą dėkite į didesnę skardą su karštu vandeniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Kai pravės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį. Patiekite su pikantišku padažu.