(12 porcijų)
1 ananaso,
1 citrinos sulčių,
1 apelsino sulčių,
0,5 šaukštelio cinamono,
40 g tirpinto sviesto.
K r e m u i:
160 ml grietinės,
125 g maskarponės sūrio,
60 g miltinio cukraus,
1 apelsino tarkuotos žievelės.
GAMINIMAS:
Į nedidelį puodą įpilkite sviestą, citrinos ir apelsino sultis, įberkite cukraus ir cinamono. Puodą uždenkite ir gerai sukratykite. Ananasą nulupkite, supjaustykite į 12 dalių. Išpjaukite kiekvienos dalies šerdį. Griežinius dėkite į didelį dubenį, apliekite sviesto padažu, išmaišykite, kad padažas tolygiai pasidengtų.
Orkaitę įkaitinkite iki 290 laipsnių. Ananaso griežinius dėkite ant grotelių, pašaukite į orkaitę. Apačioje padėkite skardą su vandeniu. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys graži plutelė (apie 10 min.). Kremas: jam skirtus produktus dėkite į dubenį ir gerai išplakite. Masė turi būti tiršta. Iškepusius ananaso griežinius sudėkite į lėkštę, šalia padėkite kremo.