350 g jautienos,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
ryšelio garbanotųjų salotų,
ryšelio gražgarsčių,
2 avokadų,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio vyno acto,
pusės šaukštelio cukraus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir 5-7 min. kepkite keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Didelėje lėkštėje išdėliokite nuplautas salotas, griežinėliais supjaustytus avokadus ir apšlakstykite citrinų sultimis.
Abiejų rūšių salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus uždėkite keptus jautienos gabaliukus. Salotas apipilkite padažu, išsuktu iš aliejaus, acto, cukraus, druskos ir pipirų. Pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.