250 g varškės (9 proc. riebumo),
3 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
125 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
1 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
cukraus miltelių pabarstymui.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite per sietelį. Ištirpinkite sviestą. Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Išplakite kiaušinius su mažyčiu žiupsneliu druskos ir cukrumi, sudėkite varškę, ataušintą sviestą, miltų mišinį ir dar kartą sumaišykite.
Tešlą sudėkite į sviestu išteptą keksų formą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite, kol įsmeigtas medinis smeigtukas nebus aplipęs tešla. Iškepusį keksą apibarstykite miltiniu cukrumi.