1 kg baklažanų,
6 pomidorai,
60 ml alyvuogių aliejaus,
grūsta česnako skiltelė,
2 šaukštai citrinų sulčių,
55 g paskrudintų žemės riešutų,
55 g parmezano drožlių,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažanus kepame grilyje maišydami. Jų minkštimas turi iškepti, tačiau likti pakankamai kietas, kad būtų galima supjaustyti gabalėliais. Atvėsusius baklažanus supjaustome kubeliais ir sudedame į salotinę.
Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome į 4 dalis, išimame sėklas ir sudedame prie baklažanų.
Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, česnaką ir citrinų sultis. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant baklažanų bei pomidorų.
Ant viršaus užbarstome sūrio ir riešutų.
Pastabos:
Grilyje be aliejaus kepti baklažanai įgauna ne tik neįprastą skonį, tarsi būtų išrūkyti, bet ir yra ne tokie kaloringi.