Keptų baklažanų ir riešutų salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptų baklažanų ir riešutų salotos


INGREDIENTAI:

1 kg baklažanų,
6 pomidorai,
60 ml alyvuogių aliejaus,
grūsta česnako skiltelė,
2 šaukštai citrinų sulčių,
55 g paskrudintų žemės riešutų,
55 g parmezano drožlių,
maltų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Baklažanus kepame grilyje maišydami. Jų minkštimas turi iškepti, tačiau likti pakankamai kietas, kad būtų galima supjaustyti gabalėliais. Atvėsusius baklažanus supjaustome kubeliais ir sudedame į salotinę.

Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome į 4 dalis, išimame sėklas ir sudedame prie baklažanų.

Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, česnaką ir citrinų sultis. Pasūdome, pagardiname pipirais ir užpilame ant baklažanų bei pomidorų.

Ant viršaus užbarstome sūrio ir riešutų.

Pastabos:
Grilyje be aliejaus kepti baklažanai įgauna ne tik neįprastą skonį, tarsi būtų išrūkyti, bet ir yra ne tokie kaloringi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668