8 bulvių, virtų su lupenomis,
1 šaukšto aliejaus,
po 1 raudonąjį ir baltąjį svogūną,
150 g miltų,
5 šaukštų pjaustytų svogūnų laiškų,
1 šaukštelio smulkinto česnako,
aliejaus kepti,
druskos,
pipirų,
250 g rūkytos lašišos,
100 ml grietinės,
1 šaukšto citrinų sulčių,
krapų,
petražolių,
1 šaukštelio tarkuoto citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite ir sugrūskite. Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, smulkintus svogūnus. Į dubenį dėkite paruoštas bulves, svogūnus su česnakais, svogūnų laiškus, suberkite miltus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite ir dėkite 30 min. į šaldytuvą.
Iš masės darykite sklindžius. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Grietinę sumaišykite su citrinų sultimis, citrinos žievele, smulkintais krapais, druska ir pipirais. Ant kiekvieno sklindžio dėkite po šaukštelį prieskoninės grietinės, ant viršaus-po griežinėlį lašišos ir petražolės šakelę.