(2 porcijos)
2 bulvių,
1 saliero stiebo,
1 morkos,
100 g puskiečio arba kietojo sūrio,
100 g brinzos,
100-250 ml pieno (priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubą verdate),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Supjaustykite kubeliais nuluptas bulves, susmulkinkite saliero stiebą. Suberkite paruoštas daržoves į puodą su įkaitintu aliejumi, pakepinkite ant stiprios ugnies, po to užpilkite karštu vandeniu taip, kad semtų per pusantro piršto. Uždenkite puodą ir daržoves 10 min. patroškinkite.
Morką smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, suberkite į troškinį ir troškinkite toliau, kol daržovės pasidarys minkštos (jei reikia, įpilkite papildomai karšto vandens). Ataušinkite, sumalkite virtuviniu kombainu. Smulkiai sutarkuokite 2 rūšių sūrį, suberkite į sumaltas daržoves.
Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Jei trūksta druskos, pipirų-įberkite. Sriubą maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 5 min., kad sušiltų. Išpilstykite į dubenėlius ir pabarstykite smulkintais žalumynais. Patiekite su šviežia duona.