2 didelių avokadų,
pluoštelio svogūnų laiškų,
pusės stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių,
1 citrinos,
12 putpelių kiaušinių,
12 vyšninių pomidorų,
1 stiklinės natūralaus jogurto be priedų,
2 šaukštų želatinos,
2 skiltelių česnako,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žirnelius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį, virkite 5-6 min. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Išspauskite citrinos sultis. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir atvėsinkite. Avokadus perpjaukite išilgai per pusę, išimkite kauliukus, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sukrėskite į dubenį su žirneliais.
Sudėkite nuplautus ir nusausintus ridikėlių daigus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, supilkite citrinos sultis ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Įkrėskite du šaukštus jogurto ir gerai išmaišykite. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, kad išsileistų.
Česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite, sukrėskite į dubenėlį su likusiu jogurtu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite tirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Jogurtą sukrėskite į dubenį su žirnelių ir avokadų mase, gerai išmaišykite. Į formeles įpilkite po 4 šaukštus paruoštos masės.
Dėkite į šaldytuvą. Kai sustings, ant viršaus išdėliokite putpelių kiaušinius ir pomidorus, užpilkite likusia mase ir palaikykite šaldytuve 3-4 val. Sustingusį kremą išdėliokite į lėkštes.