6 kiaušinių,
1 didelio svogūno,
4 džiovintų baravykų,
2 šaukštelių smulkintų čiobrelių,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų,
džiūvėsėlių,
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų).
GAMINIMAS:
Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir gerai nuplaukite. Perpjaukite per pusę kartu su lukštais, išskobkite puselių vidų ir smulkiai sukapokite. Baravykus užpilkite šaltu virintu vandeniu, palaikykite 40-50 min. Kai grybai išmirks, 10 min. pavirkite vandenyje, kuriame mirko.
Atvėsinkite, sumalkite mėsmale. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste. Sukrėskite grybus ir dar kepkite 3-4 min. Palikite atvėsti. Pakepintus baravykus sukrėskite į dubenį su kiaušiniais, sudėkite čiobrelius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Paruoštą masę atsargiai išdėliokite į kiaušinių lukštus. Ant viršaus užbarstykite džiūvėsėlių ir šiek tiek paspauskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kiaušinius lukštais į viršų ir apkepkite. Patiekite su salotomis ir pomidorais.