150 g tvirtų braškių,
2 kiaušiniai,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
1/4 stiklinės krakmolo,
60 ml bekvapio aliejaus.
K r e m u i:
150 g tirštos (ne mažiau kaip 30 proc. riebumo) grietinės,
50 g braškių,
cukraus pagal skonį,
grietinėlės standiklio (jei reikia).
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite plaktuvu iki standžių putų. Į juos suberkite cukrų ir dar šiek tiek paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į pagrindinę masę drauge su krakmolu, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
Braškes nuplaukite, apdžiovinkite, stambiai supjaustykite, suberkite į tešlą ir kruopščiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į keksų formeles (tešlos dėkite ne daugiau kaip iki pusės, nes keksai kepdami smarkiai pakyla) ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Iškeptus keksiukus atvėsinkite ant grotelių. Paruoškite kremą: braškes nuplaukite, apdžiovinkite ir sutrinkite trintuvu, į braškių masę įberkite cukraus, supilkite grietinę ir išplakite plaktuvu iki purios masės.
Jeigu grietinė gera, kremas išeis tirštas, jeigu skysta, įberkite grietinėlės standiklio ir dar kartą išplakite. Keksus papuoškite braškių ir grietinės kremu ir patiekite prie arbatos ar kavos.