(1 porc. - 410 kcal)
2 šaukštų grūstų lazdyno riešutų,
1 kg rabarbarų,
2 stiklinių cukraus,
1 vanilės ankšties,
1,5 l vandens,
100 ml vanilinių ledų,
1 stiklinės braškių.
GAMINIMAS:
Riešutus skrudinkite keptuvėje, kol pagels. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, įdėkite vanilės ankštį, supilkite vandenį ir užvirinkite. Virkite maždaug pusvalandį.
Vanilės ankštį išgriebkite. Atvėsintą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu. Braškes sutrinkite, tyrės po šaukštą uždėkite ant sriubos lėkštėse. Į tyrės vidurį įdėkite ledų ir pabarstykite riešutais.