(1 porc - 157 kcal)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 didelio svogūno,
10 nedidelių morkų,
3 skiltelių česnako,
1 šaukšto cukraus,
žiupsnelio druskos,
1/2 šaukštelio kario,
žiupsnelio maltų Kajeno paprikų,
1 šaukšto citrinos sulčių,
1 šaukštelio baltojo vyno acto,
1 agurko (apjaustyto kubeliais),
50 g pistacijų,
2 šaukštelių imbierų cukrintinių,
1 šaukšto kapotų kalendrų,
1 šaukšto smulkiai kapotų mėtų.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite riekelėmis, svogūnus - žiedais. Daržoves dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir ant silpnos ugnies kepkite 5 min. Sukrėskite trintas česnako skilteles, suberkite cukrų, karį, Kajeno paprikas, išmaišykite ir kepkite dar 2 min. Įpilkite 1 l vandens, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 min.
Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite citrinų sultis, vyno actą. Išmaišykite ir atvėsinkite. Dubenėlyje sumaišykite pjaustytą agurką su smulkintomis pistacijomis, imbierų cukrintiniais, mėtomis, kalendromis, druska ir po šaukštą šios masės įdėkite į dubenėlius su sriuba.