(6 porcijos)
500 g miltų,
300 g minkšto ožkų pieno sūrio,
7 kiaušinių,
po 1 apelsiną,
citriną,
pluoštelio petražolių žalumos,
pluoštelio peletrūnų žalumos (tinka ir džiovinti),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio džiovintų saldžiųjųpaprikų (miltelių arba dribsnių),
0,5 šaukštelio maltų raudonų pipirų,
0,25 šaukštelio ciberžolių miltelių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio valgomosios jūros druskos.
GAMINIMAS:
Pramuškite vieną kiaušinį ir atskirkite baltymą nuo trynio. Virtuviniame kombaine sumaišykite miltus su ciberžolėmis ir šaukštu aliejaus. Į gautą tešlą, nesustodami maišyti, įmuškite 6 kiaušinius ir 1 trynį.
Kai tešla bus vienalytė, jos gniužulą padėkite brinkti kambario temperatūroje. Tuo tarpu smulkiai sukapokite petražoles. Smulkiai nutarkuokite citrinos žievelės geltonį. Į sūrį sudėkite likusius kiaušinio baltymus, petražoles, paprikas, citrinų žieveles, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Iš pabrinkintos tešlos ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite labai ploną lakštą. Ant vienos lakšto dalies tolygiais tarpais išdėliokite kaugeles sūrio įdaro (maždaug po šaukštelį) ir uždenkite antrąja lakšto puse. Sudrėkintomis rankomis apspaudykite kraštus ir supjaustykite dvigubą lakštą kvadratėliais, kurių centre būtų įdaro.
Jei raviolų kraštai žiojasi, juos suspaudykite pirštais. Išvirkite raviolus šiek tiek pasūdytame vandenyje. Paletrūnus smulkiai sukapokite, smulkia tarka nutarkuokite apelsino žievelės oranžinę dalį. Išvirusius raviolus apibarstykite apelsino žievelėmis, peletrūnais, raudonaisiais pipirais, apšlakstykite aliejumi.