1 kg menkių,
30 g kvietinių miltų,
100 g svogūnų laiškų,
15 g česnakų,
2 kiaušiniai,
10 g druskos,
sojų padažo.
GAMINIMAS:
Iš žuvų galvų, odos ir kaulų išvirkite sultinį, į jį įberkite druskos ir įpilkite sojų padažo. Nukoškite. Menkes sumalkite mėsmale. Pusę svogūnų laiškų supjaustykite, kitą pusę-sutrinkite. Vieną kiaušinį išplakite su vandeniu, kito kiaušinio atskirkite trynį nuo baltymo Česnakus sugrūskite. Sumaltas menkes, sutrintus svogūnų laiškus.
Sugrūstus česnakus, kiaušinio baltymą, prieš tai įbėrę druskos, gerai išmaišykite ir suformuokite rutuliukus. Rutuliukus pirmiausia pavoliokite kvietiniuose miltuose, paskui pamirkykite su vandeniu išplaktame kiaušinyje ir sudėkite į sultinį. Kai rutuliukai iškils į paviršių, į sriubą suberkite supjaustytus svogūnų laiškus.