2 bulvės,
morka,
svogūnas,
4 šaukštai ryžių,
lauro lapas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
K u k u l i a m s:
svogūnas,
150 g mėsos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuluptas bulves supjaustykite, užpilkite šaltu vandeniu, įdėkite tarkuotų ir pjaustytų morkų ir visą nepjaustytą svogūną. Kai vanduo užvirs, sudėkite nuplautus ryžius, įmeskite lauro lapą, įberkite druskos, pipirų ir išvirkite.
Kol ryžiai virs, mėsą ir kitą svogūną sumalkite mėsmale, įdėkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius rutuliukus. Kai sriuba bus beveik išvirusi, įmeskite mėsos kukuliukus ir 5 minutes pavirkite.