250 g sviesto,
250 g kietojo ožkų pieno sūrio,
kiaušinis,
200 ml pieno,
100 g špinatų,
250 g miltų,
šaukštas kepimo miltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Špinatus kruopščiai nuplaukite. Sviestą ištirpinkite piene ant kaitrios ugnies. Į pieną suberkite susmulkintus špinatus ir kaitinkite, kol užvirs, tuomet puodą nukelkite nuo viryklės. Kai atvės, išplakite plaktuvu, kol gausis piurė.
Miltus, kepi,o miltelius ir druską persijokite. Į juos įberkite tarkuoto sūrio ir pipirų. Į mišinį supilkite pieno ir špinatų piurė, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Keksų formeles sutepkite aliejumi. Tešlos dėkite iki pusės formelės. Kepkite 20-25 minutes.