(10 porcijų)
250 g tarkuoto minkšto fermentinio sūrio,
200 g riebios varškės (tinkamiausia-naminė),
2 šaukštų grietinės,
1 kiaušinio,
5 saldžiųjų paprikų,
5-7 skiltelių česnako,
15 alyvuogių,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Iki vienalytės masės sumaišykite sūrį, kiaušinį, pertrintą per sietelį varškę, grietinę, smulkiai sukapotus česnakus, berkite po žiupsnelį druskos, pipirų. Nuplaukite, nusausinkite paprikas, nupjaukite viršūnėles (kaip dangtelius), išimkite sėkleles.
Paprikų vidų ištepkite aliejumi, prikimškite sūrio ir varškės masės, įdaro paviršių papuoškite alyvuogėmis (galima sukapoti) ir 30 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių.