(6 porcijos)
170 g sviesto,
6 raudonų saldžiųjų paprikų,
1 geltonos saldžiosios paprikos,
200 g karštai rūkyto kumpio,
20 g petražolių žalumos,
250 g fetos sūrio,
po žiupsnelį druskos,
maltų paprikų (galima ir aitriųjų),
šviežių salotų gūželės.
GAMINIMAS:
Išmaišykite minkštą sviestą. Paprikas nuplaukite, nusausinkite; nurėžkite viršūnėles (kaip dangtelį), išimkite sėkleles. Geltonos paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat susmulkinkite kumpį, sukapokite žalumynus.
Sumaišykite smulkintą sūrį, sviestą, kumpį, geltoną papriką, petražoles, po žiupsnelį druskos, maltų paprikų. Gautu įdaru prikimškite raudonas paprikas ir dėkite į šaldytuvą. Po 2 val. galite supjaustyti griežinėliais, išdėlioti ant salotų lapais išklotos lėkštės ir patiekite.