Grikių ir kvietinių miltų blynai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grikių ir kvietinių miltų blynai


INGREDIENTAI:

1 stiklinės kvietinių miltų,
1/2 stiklinės grikių miltų,
1/2 stiklinės pieno,
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių,
2 arbatinių šaukštelių cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukštų aliejaus,
1 stiklinės karšto vandens.


GAMINIMAS:

Ištirpinkite mieles stiklinėje šilto pieno, suberkite cukrų, kvietinius miltus ir palaikykite 40 min. šiltoje vietoje. Kai tešla pakils, įdėkite kiaušinių trynius (baltymus dėkite į šaldytuvą), suberkite druską, grikių miltus, supilkite aliejų ir pusę stiklinės šilto pieno.

Viską gerai išmaišykite ir laikykite šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų. Kai pakils, įpilkite stiklinę karšto vandens-tešlos tirštumas turi būti lyg neriebios grietinės. Suplaktus iki putų baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą ir tuoj pat kepkite blynus. Keptuvę reikėtų patepti riebalais tik prieš kepant pirmąjį blyną, kiti puikiai iškeps ir be riebalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668