1 stiklinės kvietinių miltų,
1/2 stiklinės grikių miltų,
1/2 stiklinės pieno,
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių,
2 arbatinių šaukštelių cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukštų aliejaus,
1 stiklinės karšto vandens.
GAMINIMAS:
Ištirpinkite mieles stiklinėje šilto pieno, suberkite cukrų, kvietinius miltus ir palaikykite 40 min. šiltoje vietoje. Kai tešla pakils, įdėkite kiaušinių trynius (baltymus dėkite į šaldytuvą), suberkite druską, grikių miltus, supilkite aliejų ir pusę stiklinės šilto pieno.
Viską gerai išmaišykite ir laikykite šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų. Kai pakils, įpilkite stiklinę karšto vandens-tešlos tirštumas turi būti lyg neriebios grietinės. Suplaktus iki putų baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą ir tuoj pat kepkite blynus. Keptuvę reikėtų patepti riebalais tik prieš kepant pirmąjį blyną, kiti puikiai iškeps ir be riebalų.