T e š l a i:
1/2 stiklinės kukurūzų miltų,
1/2 stiklinės kvietinių miltų,
1 stiklinės mineralinio vandens,
30 g karotino aliejaus.
Į d a r u i:
100 g sėmenų,
100 g saulėgrąžų,
2-3 vidutinio dydžio svogūnų,
aliejaus,
čiobrelių,
baziliko,
mairūno,
citrinų ir
česnakų sulčių.
P a d a ž u i:
100 ml grietinėlės,
prieskoninių žolelių,
1 avokado vaisiaus.
GAMINIMAS:
Iš miltų ir vandens sumaišykite tešlą ir iškepkite lietinius blynus. Įdaras: kavamale sumalkite pakaitintas saulėgrąžas ir sėmenis. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, suberkite maltus sėmenis ir saulėgrąžas, įpilkite šiek tiek mineralinio vandens.
Įberkite smulkintų džiovintų ar žalių prieskoninių žolelių ir viską patroškinkite. Šaukštą įdaro uždėkite lietinio pakraštyje, susukite vamzdeliu. Blyną iš abiejų pusių apkepkite aliejuje. Apkepti blynai įgaus sraigelių formas. Padažas: grietinėlę suplakite su įvairiomis žolelėmis (džiovintomis arba šviežiomis) ir supjaustytu avokadu.