300 g šokolado,
200 g riešutų,
indelis konservuotų abrikosų,
2 šaukštai cukraus pudros,
4 sausainiai,
kiaušinis,
pripučiamų balionėlių.
GAMINIMAS:
Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Leiskite atvėsti: tai būtina, antraip balionėliai karštame šokolade susprogs! Balionėlius pripūskite ir panardinkite į šokoladą iki pusės. Tada sudėkite į dubenėlį ir įkiškite į šaldymo kamerą. Išplakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra.
Abrikosus ir riešutus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu (kelias abrikosų puseles palikite papuošti). Kai šokoladas sustings, balionėlius pradurkite ir išimkite. Į kiekvieną šokoladinio kiaušinio puselę sluoksniais dėkite riešutų ir abrikosų masės, sumaltų sausainių ir su cukraus pudra išplakto baltymo. Papuoškite abrikoso gabalėliu, imituojančiu trynį.