P a g r i n d u i:
80 g nesaldžių sausainių,
40 g graikinių riešutų,
40 g sviesto,
rupios jūros druskos.
S ū r i o masei:
400 g grietinėlės sūrio,
80 g pelėsinio sūrio,
2 kupini šaukštai grietinės,
4 tryniai,
žiupsnis trintų muskato riešutų,
žiupsnis druskos.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sausainius ir riešutus sutrupinkite, sviestą ištirpinkite. Viską sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos. Masę paskirstykite karščiui atspariose nedidelėse kepimo formelėse ir gerai prispauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
Sūrio masė: sūrius gerai ištrinkite mediniu šaukštu. Trynius sumaišykite su grietine ir po truputį įmaišykite į sūrio masę. Įberkite druskos, muskato. Viską atsargiai išmaišykite, neplakite. Masė turi būti lygi. Masę sukrėskite į kepimo formeles ant sausainių pagrindo.
Išlyginkite ir kepkite 15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to 40 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinkite orkaitėje. Atšaldykite (geriau per naktį) šaldytuve. Tiekite išimtus iš formelių su serbentais.