80 g cukraus,
3 šaukštai vandens,
4 bananai,
125 ml brendžio,
125 ml konservuoto kokosų pieno,
purškiamas grietinėlės desertui papuošti.
GAMINIMAS:
Į didelę keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišant mediniu šaukštu kaitinkite, kol cukrus ištirps (apie 10 min.). Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai pusiau. Kai sirupas pradės tamsėti, dėkite po 2-3 bananų juosteles (kiek telpa į keptuvę vienu sluoksniu) ir 1 min. virkite.
Karamelizuotas juosteles išgriebkite ir padėkite šiltai, o į keptuvę merkite kitas. Kai visi bananai bus paruošti, į keptuvėje likusį sirupą supilkite brendį, kokosų pieną ir maišant kaitinkite, kol sirupas bus norimo tirštumo. Karamelizuotus bananus sudėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite sirupą ir užpurkškite grietinėlės. Desertą patiekite karštą.