Karamelizuoti bananai (Afrikiečių virtuvė) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karamelizuoti bananai (Afrikiečių virtuvė)


INGREDIENTAI:

80 g cukraus,
3 šaukštai vandens,
4 bananai,
125 ml brendžio,
125 ml konservuoto kokosų pieno,
purškiamas grietinėlės desertui papuošti.


GAMINIMAS:

Į didelę keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišant mediniu šaukštu kaitinkite, kol cukrus ištirps (apie 10 min.). Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai pusiau. Kai sirupas pradės tamsėti, dėkite po 2-3 bananų juosteles (kiek telpa į keptuvę vienu sluoksniu) ir 1 min. virkite.

Karamelizuotas juosteles išgriebkite ir padėkite šiltai, o į keptuvę merkite kitas. Kai visi bananai bus paruošti, į keptuvėje likusį sirupą supilkite brendį, kokosų pieną ir maišant kaitinkite, kol sirupas bus norimo tirštumo. Karamelizuotus bananus sudėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite sirupą ir užpurkškite grietinėlės. Desertą patiekite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668