140 g miltų,
80 ml pasukų,
2 šaukštai cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis valgomosios sodos, šaukštelis druskos,
3 šaukštai 68 proc. riebumo sviesto,
2 dideli persikai (gali būti konservuoti).
Aviečių u ž p i l u i:
300 g šaldytų aviečių,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Pasukas išmaišykite su vaniliniu cukrumi. Į elektrinio maišiklio indą suberkite miltus, šaukštą cukraus, kepimo miltelius, sodą, druską, sukrėskite sviestą ir maišykite, kol neliks sausų produktų. Supilkite pasukas ir pamaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
Tešlą padalykite į 8 dalis, kiekvieną gabaliuką suplokite į 5 cm skersmens paplotį ir išdėliokite ant riebalais pateptos skardos. Apibarstykite likusiu cukrumi, jo kristalėlius lengvai įspauskite į tešlą. Kepkite 185 laipsnių orkaitėje 10-12 min., kol švelniai parus.
Paruoškite užpilą: elektriniu maišikliu sutrinkite atšildytas avietes, cukrų ir citrinų sultis. Masę pertrinkite per sietelį. Persikus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite riekelėmis. Formuokite pyragėlius: 4 paplotėlius išdėliokite į deserto indelius, ant kiekvieno biskvito uždėkite persikų, ant viršaus uždėkite kitą paplotėlį ir užpilkite padažo.