4 persikai,
200 g mėlynių (tinka ir šviežios, ir šaldytos),
3 šaukštai grietinės,
šaukštas pieno,
šaukštelis vanilinio cukraus,
2 šaukštai rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Persikus perpjaukite pusiau, išimikite kauliukus, puseles supjaustykite riekelėmis. Mėlynes (šaldytas atšildyti) suberkite į karščiui atsparų indą. Sudėkite persikų riekeles ir kelis kartus krestelėti, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Grietinę sumaišykite su pienu ir vaniliniu cukrumi. Mišinį sukrėskite ant vaisių, viską apibarstykite cukrumi. Įjunkite orkaitę, nustatykite kepimo su ventiliatoriumi režimą. Groteles dėkite maždaug 10 cm nuo orkaitės viršaus, ant jų statykite skardelę su salotomis ir kepkite 5 minutes.