2 didesnių baklažanų (600 g),
2-3 bulvių (300 g),
1 kiaušinio baltymo,
4 nelupto česnako skiltelių,
1 smulkiai kapoto svogūno,
1 šaukštelio paprikų miltelių,
1/2 šaukštelio maltų kmynų,
4 šaukštų kapotų šviežių kalendrų,
druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Neluptas česnako skilteles ir baklažanus virkite vandenyje apie 10 min., kol baklažanai suminkštės. Nulupkite baklažanų odelę, susmulkinkite ir pertrinkite kartu su nuluptais česnakais. Kitame puode išvirkite bulves su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite. Baklažanų masę sumaišykite su kapotais svogūnais, kalendromis, paprikų milteliais, kmynais, pagardinkite druska.
Sudėkite tarkuotas virtas bulves ir viską gerai išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinio baltymą ir atsargiai įmaišykite į daržovių masę. Aliejumi pateptomis rankomis darykite blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine, jogurtu arba šviežiomis salotomis.